Благоевград

„Молец“ разтърси Благоевград, БГ дуетът  предизвика истински фурор на пл. „Македония“

Площад „Македония“ в центъра на Благоевград се оказа малък за хилядите благоевградчани, които присъстваха на големия концерт, посветен на 24 май и празника на града тази вечер. Жители и гости на областния център пяха заедно с едни от най-младите и популярни изпълнители в България. 
Роби и „Молец“ предизвикаха истински възторг сред публиката. Малко след 21:00 ч. БГ дуетът излезе на сцената, за да изпее любими хитове, сред които „7 дни“ и „Цялото време“. 
Изненадата на вечерта за мнозина бе фолклорният дует Бисера и Лидия, които плениха благоевградчани със завладяващите си гласове, преплетени в традиционни и модерни фолклорни ритми. В празничната вечер участваха и талантливите местни изпълнители от  Музикално училище „Престо“.
Кметът на Благоевград Методи Байкушев откри празничната вечер с приветствие към благоевградчани. От сцената той се обърна към присъстващите с пожеланието хората от Благоевград да са все така обединени, както в този ден. 
Програмата продължи повече от 2 часа, а освен на площад „Македония“ оживление имаше и на площад „Георги Измирлиев“, където по-рано дефилираха на абитуриенти от Випуск 2024. Утре празненствата по повод празника на Благоевград продължават с празничен концерт на емблемите на областния център – Ансамбъл „Пирин“ и Камерна опера, който започва след 19:30 ч. Шествията на абитуриентите също продължават на 25 и 26 май на пл. „Георги Измирлиев“.
Община Благоевград честити празника на всички жители и гости на града!

Източник Община Благоевград

Вижте още

ПИРИН официално с нови собственици

admin

Областният управител проведе среща във връзка с подготовката за зимния сезон

admin

Топлина и свежест! Деца от Младежки парламент раздават чай и усмивки пред Община Благоевград

admin

Изложбата „Жените творци на Благоевград“ бе официално открита в навечерието на 8 март

admin

Природо-математическа гимназия „Акад. Сергей Корольов“ изпрати тържествено близо 160 дванадесетокласници от Випуск 2024. Празникът се състоя днес в двора на училището.

admin

Театър с чаша вино през месец февруари

admin

Коментар