Благоевград

Обемен отпадък или излязло от употреба електричество е старият телевизор?

Телевизорът, както и друга аудио и звукова техника, компютри или домакинска техника спадат към категория ИУЕЕО или по точно – Излязло от употреба електрическо и електронно оборудване.

Знаете ли как да изхвърлим тези уреди без да вредим на околната среда?

В електрическите инструменти и уреди, които ползваме у дома се намира наличие на опасни вещества, съдържащи се в отделните компоненти, а това ги прави изключително вредни за природата.

Затова е важно да потърсим лице или фирма, която има документ за изкупуване на такъв вид отпадъци и да ги предадем там.

Частите от електронното оборудване могат да бъдат превърнати в суровина за производство на нови продукти и компоненти чрез рециклиране.

Списък на лица притежаващи документ за изкупуване на ИУЕЕО на територията на община Благоевград можете да откриете в секция „Околна среда“ в нашия сайт.

Източник Община Благоевград

Вижте още

ПИРИН официално с нови собственици

admin

Детски литературен фестивал „Принцът и Алиса“ се проведе тази вечер на Моста на влюбените в Благоевград.

BVn_01

С постановление на Районна прокуратура – Благоевград две лица са задържани за хулиганство и причиняване на телесна повреда на полицай

BVn_03

ЗА МНОГО ГОДИНИ

admin

С вълшебен празник за 1 юни Община Благоевград разкрива света на игрите за малки, големи и още по-големи деца с незабравими приключения и приказни герои

admin

Символът на живота и гостоприемството на народа ни завладява от днес Благоевград с традиционния Национален ученически празник „За хляба наш…“.

admin

Коментар