БлагоевградСпорт

ПИРИН ПРОВЕДЕ ПЪРВА ТРЕНИРОВКА ЗА 2024 Г.

Представителният отбор проведе първа тренировка за 2024 година на стадион „Христо Ботев“. Преди началото на заниманието бе отсъден традиционният водосвет за здраве и успехи на отбора.

Събитието бе уважено от кмета на Община Благоевград Методи Байкушев, заместник кмета по културата и спорта Станислав Кимчев, председателя на Общинския съвет Радослав Тасков, общински съветници, представители на бизнеса в града, бивши футболисти, треньори и привърженици на отбора.

В първата тренировка на тима се включи десният защитник Асен Дончев, който ще носи екипа на Пирин като преотстъпен от ЦСКА (София).

Пробен период с тима на Иво Тренчев ще преминат френският десен защитник Арно Люзайадио, който за последно е играл в нидерландския Емен, украинският нападател Данило Полонски от Фратрия (Варна), крилото Стилиян Спасов, който е юноша на Лудогорец, игралият за последно в Австрия Кирил Ристосков и Лазар Боянов, който за последно е играл в Португалия.

Крилото Владимир Медвед ще премине в Локомотив (Пловдив) под формата на преотстъпен, като клубът ще получи процент от негов евентуален бъдещ трансфер.

Пирин се разделя по взаимно съгласие с полузащитника Велислав Минков. Както е известно Данило Кондраков и Дима Семенив напуснаха клуба още в края на миналата година.

Подготвителният лагер ще премине изцяло в Благоевград, като са планирани пет контроли:

20.01 Струмска слава (Благоевград)

27.01 Локомотив (Пловдив) (мястото ще бъде уточнено допълнително)

31.01 Марек (Благоевград)

03.02. Локомотив (София) (Благоевград)

10.02 Беласица (Благоевград)

*Началните часове ще бъдат обявени допълнително, възможно е да възникнат промени със съперниците и датите на провеждането на някои от мачовете.

Източник ОФК ПИРИН Благоевград

Вижте още

Женски футбол в Рилци

admin

За поредна година Кирил Илиев е спортист №1 на Благоевград

admin

Община Благоевград заедно с НСОРБ и други общини в България кани младите хора да се включат в Национален младежки конкурс „Аз за моята община: един проблем – едно решение“.

BVn_03

Започна изкърпването на уличната мрежа в община Благоевград, въвеждат се нови правила за плановите ремонти на дружества и частни лица

admin

Местният парламент ще избира между трима кандидати новия омбудсман на община Благоевград

admin

Банско открива ски сезон 2023 – 2024 скоро

admin

Коментар