Разлог

Проектът „Светът е в нашите ръце“ обедини ученици от Разлог , Турция , Испания и Португалия

Делегация от 20 ученици и учители от Турция, Испания и Португалия гостуват на Професионалната гимназия по транспорт в Разлог – координатор по проект „Светът е в нашите ръце“.

Основната цел на проекта е да се насърчи чувството за споделена отговорност сред учениците за бъдещето на планетата, да се формира отношение към околната среда и климатичните промени, да се развият ключови компетентности в областта на екологичното образование и възпитание.

Днес делегацията беше приета от зам.- кмета на община Разлог Гергана Костова, която поздрави учениците и учителите им с полезността на проекта и пожела успешно реализиране на всички дейности.

„Всички ние силно вярваме във важността на обучението на следващото поколение относно проблемите на околната среда, – представи проекта директорката на училището Светлана Адамичина, – как да бъдат отговорни граждани и как да работят заедно, за да постигнем целта да живее в един по-добър и по-здрав свят.“

В изпълнение на дейностите по проект “World is in our hands” по програма Еразъм+, гостите от Турция, Португалия и Испания посетиха емблематични места от културно-историческото наследство на община Разлог и региона.

Професионална гимназия по транспорт получи акредитация от Програма Еразъм+, валидна до 2027 година, която ще предоставя директен достъп на училището до различни курсове и проекти.

Източчник Община Разлог

Вижте още

ПЪРВИ ЯНУАРИ В РАЗЛОГ: Духът на Разлог и на България привлича хиляди в уникалната СТАРЧЕВА

admin

Вековната традиция “Старчевата” за поредна година разтърси Разлог

admin

Основно училище „Неофит Рилски“ – село Горно Драглище отбеляза 230 години от рождението на своя патрон с вълнуваща музикално-литературна програма

admin

В Разлог ще се проведе „На високи токчета“ където дамите ще покажат своите умения зад волана

BVn_01

Надежда Георгиева от Дом за стари хора “Свети Димитър” – Разлог отпразнува своя 100-годишен юбилей

admin

Разлог има нови заместник кметове

admin

Коментар