БлагоевградИзкуствоКултура

Театър с чаша вино през месец февруари

Денят на влюбените наближава, а така и този на виното. По този случай Драматичен театър „Никола Вапцаров“ – Благоевград е подготвил специална изненада за своите зрители.

Благодарение на местна винарска изба след всяко представление за възрастни от програмата за февруари публиката ще я очаква чаша вино за завършек на театралната вечер.

В месеца на любовта и виното може да гледате едни от хитовите спектакли на Драматичен театър „Никола Вапцаров“. Програмата започва на 8 февруари с представлението „Преображението“. Спектакълът разказва историята от добре познатата новела на Франц Кафка за превръщането на търговския пътник Грегор Замза в огромно насекомо.

Ако се чудите как човек се трансформира от детството си до зряла възраст или по какъв начин му влияят приятелските и любовните връзки, може да потърсите отговорите в авторския спектакъл на Веселка Кунчева. На 12 февруари, отново на сцена, ще имате възможност да чуете едни от най[1]актуалните и важни за Благоевград теми, вдъхновени от колоритни личности на града.

Документалният спектакъл „Забелязано в Благоевград“ е атрактивен хибрид между театър, социална акция, хепънинг и комедия на реалността. Събитието на сезона тази година е грандиозния спектакъла „Метаморфози“ с участието на Калин Врачански и невероятната трупа на театъра. Режисьорската интерпретация на Стайко Мурджев по произведението на Овидий предлага на публиката спиращо дъха преживяване с мащабна сценография, разкошни костюми, видео дизайн и музика, наред с превъзходната актьорска игра.

Спектакълът на Тея Сугарева за „Момчето от последния чин“ ще ви накара да се замислите за значими проблеми на обществото днес – родителството, което се оказва не толкова лесна задача; съвсем неволното разклащане на връзките в уж едно на пръв поглед стабилно и здраво семейство; проблемът с възприемането на изкуството; категоричното стигане до крайности и не на последно място самотата и неразбирането на собствените ни деца. Гледайте на 26 февруари от 19:00 ч.

Подарете си вълнуващо преживяване със спектаклите на Драматичен театър „Никола Вапцаров“ и завършете вечерта с чаша вино в компанията на любим човек.

Източник Община Благоевград

Вижте още

М. Байкушев: Балканите могат да станат новия икономически център на Европа

admin

ВЕСЕЛИ КОЛЕДНИ ПРАЗНИЦИ

admin

Над 100 студенти участваха в традиционния лекоатлетически крос в ЮЗУ „Неофит Рилски“

admin

В ЮЗУ „Неофит Рилски“ се проведе семинар на тема „Философско консултиране с фокус травма“

admin

Кметът на Благоевград Методи Байкушев награди трима млади автори, победители в традиционната Обща изложба на ГХГ – Благоевград, над 45 творци представиха творби в различни жанрове

admin

След двугодишно ходене по мъките, официално бе пуснат моста над река Струма близо до село Покровник

admin

Коментар