Благоевград

Три фирми в конкуренция за изграждане на нова пътна връзка на бул. „Димитър Солунски“ в Благоевград

„А-Строй” ЕООД, „Грома Холд“ ЕООД и „Браво – Строй” ЕООД са фирмите, подали документи за участие в обществена поръчка за изграждане на нова пътна връзка на бул. „Димитър Солунски“ в Благоевград.

Ценовите оферти на кандидатите бяха отворени от конкурсна комисия днес. Предстои тя да се произнесе и да се премине към сключване на договор с фирма изпълнител.

Предложената от „А-Строй“ ЕООД цена за изграждане на обекта е 780 979.20 лв., от които 31 800.00 лв. за проектиране и 749 179.20 лв. за строително – монтажни работи (СМР).

„Грома Холд“ ЕООД предлага да изпълни съоръжението за 782 000.00 лв., от които за проектиране са 18 000.00 лв., а за СМР – 764 000.00 лв.

„Браво – Строй” ЕООД е в готовност да изгради пътната връзка срещу 801 600.00 лв., като 32 400.00 лв. са за проектиране и 769 200.00 лв. за СМР.

Прогнозната стойност на обществената поръчка е 807 192 лева с ДДС, срокът за изпълнението й е не повече от 135 дни за СМР и не повече от 45 дни за проектиране.

Новата пътна връзка на бул. „Димитър Солунски“ е от изключителна важност за развитието на бизнеса в района, тя ще облекчи достъпа до предприятията, в това число „Карлсберг“ и КФМ, които произвеждат наситена продукция за пазара на национално ниво.

Включването към основната пътна артерия ще се извършва с ускорителна лента, която ще обезпечи безопасността на движението и ще облекчи трафика на моторни превозни средства по булеварда.

За построяване на пътното съоръжение в края на 2023 г. правителството отпусна и преведе на Община Благоевград 800 000 лева.

Това е втора процедура за избор на изпълнител на обществена поръчка за възлагане на инженеринг и строителство на нова пътна връзка от западното локално платно при производствената база на „Карлсберг България“ АД към бул. „Св. Димитър Солунски“. Първата бе прекратена заради отпадането по допустимост на единия от двамата кандидати, оставането в конкурса само на един кандидат и липсата на възможност за конкурентен подбор.

Източник Община Благоевград

Вижте още

ОбС Благоевград гласува средства от общинския бюджет за даровити деца от благоевградските училища

BVn_03

Гишетата на партера на Община Благоевград ще работят с намален състав на 27 март жителите могат да се възползват от алтернативни начини за получаване на услуга

admin

Въженият парк в Благоевград ще бъде с вход свободен за децата на 1 юни.

admin

Над 40 участници от страната събраха Националните спортни игри за трансплантирани „Да! За живот!“

admin

Районна прокуратура – Благоевград предаде на съд обвиняеми за измами в общ размер на около 600 000 лева

BVn_03

Студенти решават проблеми, свързани с устойчиво развитие и околна среда

admin

Коментар