Благоевград

Ученици и учители почетоха 152 години от рождението на Гоце Делчев

Ученици и учители от ПГТЛП почетоха 152 години от рождението на патрона на училището – Гоце Делчев, зам.-кметът Боряна Шалявска се включи в честванията

Възпитаници и преподаватели от Професионалната гимназия по туризъм и лека промишленост в Благоевград склонихa глава пред паметта на Гоце Делчев по повод 152 години от рождението на революционера, който е и патрон на училището.

Те отдадоха почит пред паметника на националния герой. Цветя положиха Боряна Шалявска, заместник-кмет по образование, бизнес развитие, социална политика и здравеопазване в Община Благоевград, Христо Ангелов, зам.-областен управител, Ивайло Златанов, началник на РУО, Димитрина Иванова, директор на училището.

Ученици от гимназията припомниха славни моменти от живота и делото на идеолога и водач на Вътрешната македоно-одринска революционна организация.

Програмата по повод годишнината бе организирана от ПГТЛП „Гоце Делчев“, която е един от лидерите в подготовката на кадри за леката промишленост и услугите в Югозападна България.

Георги Николов Делчев е роден на 4 февруари (23 януари по стар стил) 1872 година в Кукуш. Той е водач и идеолог на Българските македоно-одрински революционни комитети и е един от най-значимите български революционери в историята на България.

Източник Община Благоевград

Вижте още

Бюлетините за балотажа в неделя -05.11. ще бъдат транспортирани днес в координация с органите на МВР

admin

Благоевградчани решават бъдещото развитие на зоопарка! Обособяване на „Гора на мечките и вълците“ чрез разширяване на зоологическата градина или обновяване и запазване на сегашната територия са двата варианта

admin

Кариерни предизвикателства“ е мотото на форума, който организира Университетският център за кариерно развитие към Югозападния университет „Неофит Рилски“

admin

С тържествен концерт бяха отбелязани 15 години от основаването на Детска фолклорна група „Джумайчета“ и 10 години Пирински танцов ансамбъл „Вихрен“ към НЧ „Никола Вапцаров – 1866“ в Благоевград.

admin

Благоевград ще бъде домакин на Югозападен международен фолклорен фестивал „Мир на Балканите“.

admin

Уъркшоп на английски език, насочен към плагиатството в академична среда ще се проведе в ЮЗУ „Неофит Рилски“

admin

Коментар