БлагоевградОбщество

ЮЗУ „Неофит Рилски“ бе домакин на среща дискусия с евродепутата Илхан Кючюк

Членът на Европейския парламент Илхан Кючюк бе гост-лектор в Югозападния университет „Неофит Рилски“. Пред студенти и преподаватели той говори по темата „Quo Vadis, Europa?“ (в превод – Къде отиваш, Европа?).

Срещата беше открита от ректора проф. д-р Николай Марин, който отправи приветствие към участниците и гостите.

На събитието присъстваха заместник-ректорът по научноизследователската дейност и докторантското развитие доц. д-р Петрана Стойкова, заместник-ректорът по образователни дейности – бакалавърски програми и акредитация доц. д-р Вяра Кюрова, заместник-ректорът по образователни дейности – магистърски програми и продължаващо обучение доц. д-р Илия Недин, деканът на Правно-историческия факултет (ПИФ) проф. д-р Габриела Белова, заместник-деканите на ПИФ доц. д-р Диана Иванова и доц. д-р Николай Попов, ръководители на катедри, преподаватели, студенти и докторанти.

Евродепутатът започна лекцията си с благодарности към ръководството за отправената покана и подчерта, че за него е чест да бъде гост на Югозападния университет. Пред студентите г-н Кючюк говори за сигурността и бъдещето на Европа, позиционирането на България в ЕС, възможните механизми за справяне с непрекъснато връхлитащите ни кризи. Засегнати бяха и важни теми като доверието на гражданите в европейските институции, разширяването на териториалния обхват на програмата на ЕС за подкрепа на образованието, обучението, младежта и спорта в Европа – „Еразъм+“.

В рамките на последвалата дискусия студентите отправиха въпроси, свързани с Шенген, Еврозоната и работата на Европейския съюз за устойчивото развитие на обществото. С изключителен интерес те изслушаха и примерите от практиката, които евродепутатът сподели.

В заключителната част на лекцията г-н Кючюк пожела успех на Югозападния университет и посъветва студентите да бъдат все така активни и винаги да се стремят към успеха.

Източник ЮЗУ „Неофит Рилски“ Благоевград

Вижте още

В Американския университет учредяват медиен фестивал, отворен за всички

admin

България гласува , 19 областни града избират кмет на втори тур

admin

От 15 април започва електронното подаване на документи за прием в детските градини в Благоевград

admin

ЮЗУ „Неофит Рилски“ присъди почетното звание „Доктор хонорис кауза“ на проф. д-р Петър Балкански

BVn_01

Община Благоевград мести 14 изборни секции от детските градини в училищата

admin

Пирин подписа договор със защитника Моду Диане. Контрактът е до края на сезона

admin

Коментар