Благоевград

26 юни – Международен ден за борба със злоупотребата и нелегалния трафик на наркотични вещества

По повод 26 юни – Международен ден за борба със злоупотребата и нелегалния трафик на наркотични вещества, Общинският съвет по наркотични вещества Благоевград (ОбСНВ) организира отворено заседание на ОбСНВ, което ще се проведе на 26.06.2024 г. от 10:30 часа в зала № 5 на община Благоевград. Заседанието ще има следните акценти:

1. Откриване на изложба „България – ЗА превенцията и ПРОТИВ наркотиците“.

2. Последствия след легализиране на употребата на марихуана – данни, представени от Министерство на здравеопазването на XVIII Национална конференция по проблемите на превенцията на употребата и злоупотребата с наркотични вещества.

            След провеждане на заседанието, ОбСНВ организира Ден на отворени врати. Екипът на ОбСНВ ще посреща ученици, родители, учители, граждани, семейства в зала № 5 на Община Благоевград, за да поговорим за вредите от употребата на наркотични вещества. Съобразно възрастовите особености ще бъдат представени филмите – „Началото е край“, „Неупиваема чаша“, ,,Свободата да бъда“, „Стожери на вечността“, „Обречени на истината“ и най-новият филм „Невидими жертви“. Предвиждаме и представяне на презентации по превенция на наркоманиите, както и предоставяне на брошури, изработени от Общинския съвет по наркотични вещества Благоевград.

Каним Ви да присъствате на събитието, защото за нас е важно да бъдем заедно в борбата срещу употребата и злоупотребата с наркотици. Надяваме се, че изнесените от нас последни данни, чрез Вас да достигнат до повече хора.

Източник ОбСНВ Благоевград

Вижте още

Позиция на община Благоевград за неверните твърдения за ремонтните работи на МУЦ

admin

Кариерни предизвикателства“ е мотото на форума, който организира Университетският център за кариерно развитие към Югозападния университет „Неофит Рилски“

admin

Благоевград пя „Обичам те“ на Силвия Кацарова, звездата на българската естрада отведе публиката на пътешествие през годините с „Големия кораб минава“!

admin

Днес бюлетините за гласуване за изборите на 9 юни ще бъдат транспортирани в координация с органите на МВР

BVn_01

Градска художествена галерия в Благоевград от петък ще посреща своите посетители с обновени изложбени зали и ново осветление.

admin

Над 1300 деца и ученици от цяла България и Р Северна Македония ще превърнат днес и утре площад „Македония“ в център на таланта и фолклорното изкуство.

admin

Коментар