Благоевград

Деница Симеонова и Бойко Благоев откриват симулация на Европейския съюз в Американския университет в България

Симулацията започва на 19-ти април от 16:45 ч. в театър „Д-р Карл Джераси“ в Студенски център „Америка за България“ на АУБ

„Модел Европейски съюз“ 2024, организиран от студенския клуб към Американския университет в България, провокира участниците с темата “Отвъд границите на ЕС: Разширяване, засилена отбрана и реформа на Шенген”.

Специален гост тази година е Деница Симеонова, народен представител и заместник-председател на Комисията по въпросите на Европейския съюз, която ще открие конференцията с презентация за работата на Европейския съюз. В събитието ще вземе участие и Бойко Благоев, заместник-ръководител на Представителството на Европейската комисия в България и ръководител отдел “Kомуникации”.

Симулацията, организирана от студентския клуб „Модел Европейски съюз“ към АУБ, предлага уникален поглед върху функционирането на Европейския съюз. Тя ще се провдеде през уикенда в кампуса на АУБ.

“Основната цел на тази конференция е да симулира процедурите за вземане на решения в Европейския съюз. Тази година в симулацията ще участват близо 80 участници – ученици и студенти от България, Румъния, Литва, Турция, Великобритания, Украйна, които ще влязат в обувките на евродепутатите”, каза съпрезидентът на MEU, Яни Диманчев.

Всички желаещи да присъстват на откриването могат да се регистрират на следния линк:

––––

За студентски клуб “Модел Европейски съюз” към АУБ:

История и цели: Модел Европейски съюз (MEU) – Благоевград е студентски клуб в АУБ, създаден през 2013 година от студенти, които се интересуват от политика и имат проевропейски виждания. Клубът има за цел да разпространява и популяризира дейността на Европейския съюз сред млади хора (студенти и ученици от 11 и 12 клас). Студентите, подкрепени от академичния им съветник проф. Жан Кромбоа, работят неуморно, насърчавайки култура на осведоменост и разбиране относно ЕС както в АУБ, така и сред по-широката общественост.

Основното събитие на клуба е симулация на Европейския парламент и Съвета на Европа. В нея взимат участие както студенти от различни държави, така и ученици от 11 и 12 клас от цялата страна, които имат възможността да погледнат през очите на евродепутати и министри, и да се запознаят от първо лице с процеса на взимане на решения в ЕС.

Вижте още

Илко Стоянов с пожелание към подкрепилите го

admin

ВЕСЕЛИ КОЛЕДНИ ПРАЗНИЦИ

admin

Кметът Методи Байкушев обяви 2 май за неучебен ден в Благоевград

admin

Председателят на Общински съвет Благоевград, Радослав Тасков, свиква редовно заседание на Общински съвет Благоевград на 26 януари 2024 г. /петък/ от 9:30 ч. в зала „22-ри Септември”

admin

151 години от обесването на Васил Левски

admin

ОДМВР-Благоевград с мерки за сигурност преди, по време и след приключване на футболна среща между ОФК „Пирин“ и ПФК „Левски 1914“

admin

Коментар